Radio voorkeur

Kunststof. Gesprek met het architectenechtpaar Mark Hemel en Barbara Kuit, die voor de Chinese stad Guangzhou een 610 meter hoge televisiemast hebben ontworpen. Ze wilden een klassieke, vriendelijke en vooral verleidelijke toren. De toren moet in 2009 af zijn. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur aandacht voor onder meer het Mozart-jaar en een gesprek met concertpianist en astroloog Gary Goldschneider, die op 27 januari alle pianosonates van Mozart in een marathonsessie in Odeon in Amsterdam speelt. Ook een gesprek met componist Boudewijn Tarenskeen over het schrijven van muziek onder woorden. In het tweede uur vertelt Jannah Loontjens over haar dichtbundel Het ongelooflijke krimpen en in het laatste uur gesprek met kunstverzamelaar en gynaecoloog-in-opleiding Kees Maas. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Guido van Woerkom, directeur van de ANWB vertelt over de bijna 400.000 leden die de bond vorig jaar is kwijtgeraakt en hoe hij gaat proberen de organisatie weer op de rails te krijgen. BNR, 23.00-24.00u.