Krajicek ook in tweede ronde dubbeltoernooi

Michaëlla Krajicek is ook in het damesdubbelspel van de Australian Open een ronde verder. Met haar Hongaarse partner Agnes Szavay versloeg ze vanochtend in de eerste ronde het als vijftiende geplaatste duo Daniilidou/Medina Garrigues 7-5 4-6 6-4.

De ongeplaatste Krajicek en Szavay maakten tijdens de ruim twee uur durende tennispartij veel onnodige fouten, maar profiteerden van de slechte opslag van hun Grieks/Spaanse tegenstandsters in de derde set. Op beslissende momenten sloegen de favorieten, die vorig jaar op Melbourne Park nog de kwartfinale haalden, een reeks dubbele fouten. Hun ongeplaatste tegenstanders hadden uiteindelijk aan een matchpoint genoeg.

Met haar zeges in Melbourne - gisteren versloeg zij in de eerste ronde van het enkelspel Kristina Brandi uit Puerto Rico - zet Krajicek haar goede reeks aan de andere kant van de wereld voort. Eind vorige week schreef ze het toernooi in Hobart, Tasmanië, op haar naam. Daarvoor haalde ze met Peter Wessels in Perth de finale van de Hopman Cup. Dankzij haar sterke spel in Australië is Krajicek gestegen naar de 43ste plaats van de wereldranglijst.

Ook Rogier Wassen is vanochtend goed begonnen aan zijn optreden in het dubbeltoernooi. De Nederlander won samen met zijn Zuid-Afrikaanse partner Jeff Coetzee in de eerste ronde met 3-6, 6-4 en 6-4 van het Australische tweetal Chris Guccione en Nathan Healey.

In het vrouwentoernooi bereikten Serena Williams (dertiende geplaatst) en Lindsay Davenport (eerste) uit de Verenigde Staten en de Belgische Justin Hardenne-Henin (achtste) vanochtend de derde ronde. Williams versloeg in de tweede ronde Camille Pin uit Frankrijk, Davenport was te sterk voor Karolina Sprem uit Kroatië en Henin won van Hana Sromová uit Tsjechië.

In het mannentoernooi bereikte de als tweede geplaatste Amerikaan Andy Roddick eenvoudig de derde ronde ten koste van de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie: 7-5, 6-3 en 6-2.