KPN'er in bestuur Opta

Telecomtoezichthouder Opta heeft een oud-medewerker van KPN binnengehaald in zijn bestuur. De vijftigjarige Mark de Jong werkte tot vorig jaar bij het telecombedrijf, onder meer als bestuurder van KPN Mobiel. Dat is pikant, omdat KPN en Opta vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Kortgeleden raakten ze nog in conflict omdat de Opta KPN wilde beperken op de markt voor internetbellen.

De Jong vertrok bij KPN naar eigen zeggen 'omdat mobiele expansie in het buitenland er niet meer in zat'. Inmiddels is de oud-hoogleraar directeur van het Telematica Instituut, een onderzoeksinstelling die wordt gefinancierd door overheid en bedrijfsleven. Zijn baan bij de Opta gaat hij parttime vervullen.

De benoeming van De Jong laat zien dat met de benoeming van oud-advocaat Chris Fonteijn als Opta-voorzitter afgelopen zomer een andere wind is gaan waaien bij de instelling. Hij streeft uiteindelijk naar een lichtere vorm van telecomtoezicht.