Internet voorkeur

Kinderen. Veel jonge vrouwen besluiten geen kinderen te nemen omdat ze niet weten hoe ze werk en carrière moeten combineren. Voor vrouwen (en mannen) die de stap wel durven te zetten is er de opvoed- en discussiesite Ouders Online. Ouders Online is de grootste opvoedcommunity van Nederland. De site is bedoeld voor ouders van kinderen in alle leeftijdsgroepen. Ook aanstaande ouders kunnen er terecht met bijvoorbeeld vragen over zwanger worden en de inrichting van een babykamer. Maandelijks ontvangt Ouders Online ruim 230.000 bezoekers, die samen zo'n zeven miljoen pagina's opvragen en 30.000 berichten op het forum plaatsen. Ouders Online kent ongeveer dertig informatieve rubrieken (o.a. zwanger worden, het nieuwe huishouden, opvoeding en gedrag, kinderopvang). In 'Het nieuwe huishouden' is onder meer een reeks artikeken over het combineren van werk en moederschap te vinden. Ook is er aandacht voor zogeheten thuisblijf-moeders en moeders die thuis werken. Veel moeders die meedoen aan het forum zeggen moeite te hebben om de zorg voor kinderen te combineren met een baan. Er worden veel vragen gesteld over het bereiden van snelle en gezonde maaltijden, het salaris van huishulpen en het motiveren van echtgenoten die na het werk achter de pc kruipen in plaats de kinderen in bad te doen.

Nederland-Assen (DR) 27-07-2003. Isabella Elzinga, studio portret ibijna 6 maand oud. geboren op 01-02-2003. Foto: Sake Elzinga
Nederland-Assen (DR) 27-07-2003. Isabella Elzinga, studio portret ibijna 6 maand oud. geboren op 01-02-2003. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake

www.ouders.nl