Google in radioreclame

De Amerikaanse internetonderneming Google koopt voor 102 miljoen dollar (84 miljoen euro) het Amerikaanse radioadvertentiebedrijf Dmarc Broadcasting. Dit bedrag kan verder oplopen tot 1,14 miljard dollar als DMarc aan de omzetverwachtingen voor de komende drie jaar voldoet.

Dmarc verkoopt reclamezendtijd op de radio. De technologie van Dmarc brengt bedrijven automatisch in contact met elk radiostation in de VS. Die bedrijven kunnen dan precies aangeven in welk programma en op welk moment een advertentie moet worden geplaatst. Ook kunnen klanten via Dmarc zien hoeveel mensen het spotje hebben beluisterd.

Volgens marktonderzoeker TNS Media Intelligence spendeerden Amerikaanse bedrijven in 2004 in totaal 11 miljard dollar aan radioreclame. Google brengt het bedrijf onder in zijn AdWords-programma, dat advertenties via de zoekmachine van Google verzorgt. (ANP)