Fris bad bij 19 graden onder nul

Een inwoner van St. Petersburg klimt uit een wak in het ijs van de rivier de Neva, na een verfrissend bad. De temperatuur is op dat moment negentien graden onder nul. Rusland wordt sinds maandag getroffen door een koudegolf, waarbij het gisteren in Moskou min 30 werd. Dat schrikt verwoede winterzwemmers onder de Russen niet af. Morgen, op de feestdag van Johannes de Doper, gaan de 'walrussen' zelfs massaal te water voor een traditioneel bad in de open lucht. Sterker: meer mensen dan ooit hebben zich voor het wakzwemmen aangemeld. Foto AP A Russian man gets out of an ice hole after swimming in the Neva River, with the Savior on Spilled Blood Cathedral in the background, in downtown St. Petersburg, Russia, Tuesday, Jan. 17 , 2006. The temberature is -19 C (-2 F). Temperatures dropped as a cold wave hit. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) Associated Press