Botsing levert Uytdehaage flinke knieblessure op

Utrecht, 18 jan. Jochem Uytdehaage heeft aan de botsing met ploeggenoot Carl Verheijen een gedeeltelijk ingescheurde binnenste knieband, beschadiging van het kniekapsel en een verstuikte enkel overgehouden. Dat bleek gisteravond uit onderzoek in een ziekenhuis in Oslo. De twee schaatsers raakten elkaar dit weekeinde op het EK allround. Het is daardoor hoogst onwaarschijnlijk dat Uytdehaage volgende week kan deelnemen aan het NK allround. Hij had zich daar kunnen plaatsen voor de wereldtitelstrijd, in maart in Calgary. Ook maakt de tweevoudig olympisch kampioen van Salt Lake City nog kans op een plek in de achtervolgingsploeg voor de Winterspelen. Zijn concurrent is Mark Tuitert die zich ook niet op de individuele nummers wist te kwalificeren.