Voorlopig geen winter

Van winterweer is de komende dagen geen sprake. Oorzaak is een westelijke wind waarmee oceaanstoringen tot ons land weten door te dringen. Ze leveren bewolking, regen en vooral hoge temperaturen op.

Na een licht winterse periode waarbij maandagochtend in onder andere Friesland en Groningen nog geschaatst werd op natuurijs volgt een wat herfstachtige week. Het ijs op de sloten en meren zal daarom ook weer snel verdwijnen.

Vanavond en vannacht is het in Zuid-Nederland bewolkt met in Limburg en het zuidoosten van Brabant soms een spatje motregen. Veel kouder dan een graad of 3 of 4 wordt het niet. In het noorden volgen kortdurende opklaringen bij temperaturen die iets lager uitkomen.

Morgen blijft het in het oosten en noordoosten overwegend droog met soms wat ruimte voor de zon. In het westen en zuiden verloopt de dag zo goed als bewolkt. In de loop van de dag gaat hier af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Met 5 tot 7 graden is het voor de tijd van het jaar niet koud.

Ook na morgen blijft het zacht, de temperaturen lopen zelfs nog iets op. In het uiterste zuiden van ons land kan op een enkele plaats de temperatuur zelfs oplopen naar +10 graden.

Droog blijft het de komende dagen niet, zo nu en dan trekt een gebied met regen over, al overheersen de droge momenten. De kustgebieden krijgen soms te maken met een stevige wind, zodat het herfstgevoel compleet is.