Van de 106e naar de begane grond

colorsklein_1.jpgNa vier jaar aanrommelen en met moeite de eindjes aan elkaar knopen heeft een aantal overlevenden van 9/11 nieuwe hoop: ze hebben samen een restaurant geopend.

De 23 werkten jaren samen in Windows on the World, op de 106e verdieping van een van de Twin Towers. Nu hebben ze Colors op de begane grond. Vorige week toch maar even gaan eten.

De behandeling was al wel typisch New Yorks. Reserveren verplicht, daarvoor moet je inspreken en maar hopen dat je teruggebeld wordt. We gingen een dag voor de officiële opening eten, en het was wennen.

colorsgroot.jpgVoor het personeel dan. Het eten werd koud opgediend en was karig voor de prijs. Maar enthousiast waren de werknemers wel, ze konden niet ophouden te vertellen hoe bijzonder het was dat ze weer samen werkten - een dezer dagen volgt een langer stuk over Colors in het economiekatern van de papieren krant.

Kijk hier hoe het restaurant er nu uit ziet. Ramen heeft het niet - er is veel veranderd. En lees hier hoe een recensent het restaurant nog even de tijd geeft beter te worden voordat hij ze afkraakt. Het voordeel van de twijfel voor deze doorzetters, zo zegt hij.

    • Freek Staps