Talpa zendt uitduels EK- en WK kwalificatie uit

Hilversum, 17 jan. De uitduels van de EK- en WK-kwalificatiewedstrijden zijn tot en met 2010 te zien bij televisiezender Talpa. Dat maakte de tv-zender van John de Mol vandaag bekend. Naast de uitduels van Oranje bereikte de KNVB met Talpa ook overeenstemming over de uitzendrechten van de thuis- en uitinterlands van Jong Oranje tot 2009. De NOS maakte gisteren bekend de strijd om de rechten van de KNVB-beker en de eerste divisie niet aan te zullen gaan. Eerder liet de omroep al weten dat zij geen bod doet op de rechten van de uitwedstrijden van het Nederlands elftal, de kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje en het EK voetbal in 2006 en 2007 voor spelers onder 21 jaar. ”Onsbudget is in drie jaar tijd met 20 procent afgenomen”, aldus directeur Gerard Dielessen.