Samaras wil breuk met Heerenveen

De Griekse spits Georgios Samaras van SC Heerenveen heeft een arbitragezaak tegen zijn werkgever aangespannen. Manchester City wil de voetballer graag uit Friesland wegkopen, maar Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde ging gisteren tijdens finale onderhandelingen over de transfer niet akkoord met het bedrag dat de Engelse club wil betalen.

Om welk bedrag het gaat wil Van der Velde niet zeggen. 'Maar er zit een redelijk verschil tussen wat wij willen hebben en zij bieden.' Om nu toch naar Manchester te kunnen wil Samaras middels de arbitragezaak een breuk met Heerenveen forceren.

Heerenveen houdt voor een hoger bod de deur wel open. De club staat echter niet te springen om een transfer. 'Want wij hebben Klaas-Jan Huntelaar ook al laten vertrekken. Dit komt voor ons daarom wat te snel. Het is voor de club niet leuk en de supporters denken er net zo over. In de winterstop willen we niet graag beide spitsen verliezen.'

Samaras heeft nog een contract tot en met halverwege 2008. Volgens zijn advocaat Eric Vilé kan de spits aanzienlijk meer verdienen in Engeland. Hij gooit daarom tijdens de zaak 'positieverbetering' in de strijd als argument om een transfer af te dwingen. Vilé stelt dat het enige doel van de arbitragezaak de vaststelling van een transfersom is. De raadsman wil net als Van der Velde niet over bedragen praten.

Voetbalbond KNVB heeft besloten dat de behandeling van de zaak op 25 januari zal plaatsvinden. De arbitragezaak is spoedeisend, omdat na 31 januari de transfermarkt sluit.