Radio Voorkeur

Kunststof. Saxofonist Tom Beek praat over zijn eerste cd en zijn eigen label TomLaLa. Beek beweegt zich met evenveel gemak in complexe jazzmuziek als in popmuziek, kleinkunst of hedendaagse studioproducties en werkte samen met talloze Nederlandse artiesten. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een wandelijng met architecte Gemma Koppen door het Internationaal Strafhof in Den Haag, dat niet verward mag worden met het Internationaal Gerechtshof dat in het Vredespaleis zetelt. Het strafhof zit in een oud KPN-kantoor. 747AM, 20.02-23.00u.

Café Sonore. EBU-radiospecial over de viering van Art's Birthday, een traditie die in de vroege jaren zestig werd bedacht door Fluxus-kunstenaar Robert Filiou die toen verklaarde dat de kunst precies een miljoen jaar oud was. 747AM, 23.00-24.00u.

Casa luna. Hoogleraar Joep Bolweg neemt de uitkomsten van het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau over niet-westerse allochtonen onder de loep en geeft zijn visie op allochtonen en de arbeidsmarkt. Radio 1, 0.04-0.45u.