MRI-scan

Ik ben op consult bij mijn longarts. Ruim een halfjaar terug is bij mij longkanker geconstateerd, te laat voor de genezing, niet te laat voor behandelingen die uitstel geven. Hierdoor is de longarts vanuit het niets één van de belangrijkste mensen in mijn leven. Meestal zijn de gesprekken tijdens de consulten loodzwaar, er is immers weinig reden tot vrolijkheid.

Nu bespreken we de behandeling van hoogstwaarschijnlijk een nieuwe uitzaaiing onder de oksel, de radioloog wil precies weten waar het zit en dat is noch met een echo, noch met een foto vastgesteld. 'Ik bespreek een MRI-scan', zegt ze. Ik vraag: 'Heb ik die al gehad?' Het antwoord: 'Nee, wel CT en PET, maar ik dacht: laten we iets doen wat u nog niet gehad heeft.' Ik lach. Geen dijenkletser, maar iedere poging tot humor wordt gewaardeerd.

    • Henk de Heer