Internet Voorkeur

Jazz. Altsaxofonist, componist en bandleider Benjamin Herman krijgt dit jaar de VPRO/Boy Edgarprijs, de belangrijkste Nederlandse onderscheiding op het terrein van jazz en geïmproviseerde muziek. De prijs bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag. De prijs wordt in april uitgereikt, waarna Herman met zijn ensemble New Cool Collective een tournee door Nederland maakt.

Bejamin Herman op www.jazzserver.nl

Informatie over jazz in Nederland is op diverse websites te vinden, de meest uitgebreide zijn www.jazzweb.nl en www.jazzserver.nl. Ze bieden niet alleen informatie over musici en bands, podia, festivals en concerten, maar ook over de geschiedenis van jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland en het buitenland, muziekbladen en andere sites. Zowel jazzweb- dat zichzelf afficheert als hét jazzportaal van Nederland en dat sinds september vorig jaar on line is - als jazzserver is handig in het gebruik, doordat ze talloze doorklikmogelijkheden bevatten naar andere sites. Onder andere naar www.benjaminherman.nl en www.newcoolcollective.com. De website van de band is sober en overzichtelijk, de site van de prijswinnaar vergt wat meer puzzelwerk. Wie bijvoorbeeld denkt het intro te 'skippen', komt terecht bij een reclamebureau. Verder gidst Benjamin Herman zelf de bezoeker langs informatie over cd's, toerdata en bezetting.