Darts langer bij SBS na succes Klaasen

SBS6 heeft het bestaande contract met het dartstoernooi Lakeside uitgebreid. De bestaande driejarige overeenkomst is omgezet in een contract voor vier jaar en verder verwierf de zender de rechten om de dartsbeelden ook te gebruiken voor (digitale) betaalkanalen en mobiele telefonie. Dat heeft SBS vanochtend bekendgemaakt.

Lakeside geldt als het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld en is het officiële WK Darts van de Engelse dartsbond BDO. Het negendaagse toernooi wordt jaarlijks in Frimley Green gehouden en kluisterde de laatste jaren miljoenen Nederlanders aan de buis. Darts is in Nederland zeer populair. Zondagavond keken op het hoogtepunt van de finale tussen Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen meer dan 5 miljoen mensen.

Naar aanleiding van de zege van de de 21-jarige Klaasen is gisteravond het Brabantse Nieuwkuijk massaal uitgelopen voor de huldiging van darter. Het partycentrum, waar Klaasen dart bij de club Broken Arrows, was met ruim 350 bezoekers afgeladen vol. Buiten stonden nog honderden mensen te wachten om een glimp van de Lakeside-winnaar op te vangen. Klaasen werd tijdens en na de huldiging omringd door beveiligingspersoneel.

Morgen wordt hij ook gehuldigd in zijn woonplaats Alphen. De burgemeester van Alphen-Chaam noemde Alphen 'Jelle-gek'. 'Het dorp is omgedoopt tot Jelle-dorp, overal hangen borden 180.'