Zachter

Het afgelopen weekeinde verliep zonnig maar wel vrij koud, vooral de zondag. Ook vanochtend was het nog helder en vroor het in het grootste deel van het land. De winter wordt echter komende nacht alweer uit ons land verdreven en de komende dagen blijft het kwik zowel overdag als 's nachts boven het vriespunt. Het is dan licht wisselvallig met af en toe wat regen en de zon komt er dan nauwelijks aan te pas.

De eerste winterhelft is achter de rug en iets kouder verlopen dan gemiddeld, hoewel de vorst meestal maar licht was. Vooral het ontbreken van echt hoge temperaturen was hier debet aan. Inmiddels is vanuit het westen de bewolking toegenomen, dit wijst op het opdringen van zachtere lucht.

Vanavond volgt er in het westen wat motregen, vannacht ook elders in het land. In het oosten zijn de wegen dan nog zo koud, dat het hier en daar tot ijzel kan komen. Eventuele gladheid is tegen de ochtend voorbij, want het kwik zal overal boven het vriespunt blijven of komen.

Morgen overdag gaat het vanuit het westen serieuzer regenen. Bij een matige, aan zee vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, stijgt het kwik naar rond 6 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag wordt het met 6 tot 9 graden nog wat zachter en ook 's nachts blijft het kwik boven nul. Er hangt veel bewolking en zo nu en dan valt er wat lichte regen of een buitje. De winter is dan (voorlopig?) verleden tijd.