Robben scoort en krijgt rode kaart

Chelsea heeft zijn voorsprong in de Engelse voetbalcompetitie zien groeien naar zestien punten. Chelsea won zelf met 2-1 van Sunderland en zag achtervolger Manchester United de stadsderby verliezen van Manchester City (3-1). Ruud van Nistelrooy scoorde het enige doelpunt voor United.

Bij Chelsea speelde Arjen Robben een hoofdrol. Hij vierde zijn winnende treffer gisteren iets te uitbundig naar de zin van de arbiter en kreeg zijn tweede gele kaart. Arsenal won met 7-0 van Middlesbrough. Thierry Henry scoorde drie keer voor Arsenal. Robin van Persie en Dennis Bergkamp speelden niet voor Arsenal.

Barcelona blijft het goed doen in de Spaanse voetbalcompetitie. De club van trainer Frank Rijkaard won gisteravond - voor de twaalfde opeenvolgende keer, een record - met 2-1 van Athletic de Bilbao. Barcelona staat nu zeven punten voor op Osasuna. Die club verloor met 2-0 van Valencia, waar Patrick Kluivert een invalbeurt kreeg. Real Madrid, de nummer vier, won met 4-2 van Sevilla. Zinedine Zidane scoorde drie keer voor de Madrilenen.

Aanvaller Alessandro del Piero blijft belangrijk voor de Italiaanse club Juventus. Hij werd afgelopen woensdag topscorer aller tijden bij Juventus en gisteren bezorgde de spits zijn club een benauwde 1-0 zege op Reggina. Ook in de Italiaanse voetbalcompetitie is de spanning verdwenen. Juventus staat inmiddels tien punten voor op achtervolger Internazionale. AC Milan haakte af in de titelstrijd. De club verloor gisteravond met 1-0 van AS Roma. Inter won met 3-2 van Cagliari.