Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met acteur en regisseur Steven van Watermeulen over zijn rol in het toneelbewerking Platform naar het gelijknamige boek van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Maurice Ravel (1875-1937) maakte zich onsterfelijk met de nog altijd populaire toppers als La Valse en de Boléro. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de Surinaamse schrijfster Tessa Leuwsha en radiofonische muziek uit Spanje. In het laatste uur een bezoek aan de Werkplek van de schrijver en scenarist Paolo van Vliet (co-scenarist van de korte film Wereld van stilstand). 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Een gesprek met schrijfster Christine Otten over literatuur, reizen en haar liefde voor muziek. Haar boek De laatste dichters werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2005. Op dit moment werkt ze aan een bewerking van de klassieker De Hut van Oom Tom die op het komende festival Winternachten in Den Haag zal worden voorgedragen. Radio 1, 0.04-0.45u.