Nederland mist WK handbal

Het Nederlands mannenhandbalteam is uitgeschakeld voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2007 in Duitsland.

De nederlaag (23-20) van gisteren in de uitwedstrijd tegen Griekenland manoeuvreerde Nederland in een kansloze positie. De noodzakelijke groepszege wordt nu betwist door Griekenland en Bosnië-Herzegovina.

Nederland heeft nog twee wedstrijden te gaan, beide tegen Italië. Twee keer winst kan Nederland op acht punten brengen. Daarmee kan de ploeg van bondscoach Pim Rietbroek uiteindelijk gelijk eindigen met Bosnië-Herzegovina en/of Griekenland. In dat geval tellen de onderlinge resultaat. Die vallen voor Nederland, zowel in vergelijking met Griekenland als Bosnië-Herzegovina, negatief uit. Alleen de nummer één plaatst zich voor de volgende ronde.

Nederland speelde gisteren in Thessaloniki een sterke eerste helft, waarin het team van Rietbroek voortdurend een voorsprong had. In de tweede helft werd weinig gescoord en dat brak Nederland uiteindelijk op.

Tien minuten lang wisten beide ploegen het vijandelijke doel niet te vinden. Nederland maakte in de tweede helft slechts zeven treffers en dat was onvoldoende om na de verrassende winst van vorige week donderdag in Emmen op de nummer zes van de Olympische Spelen in Athene opnieuw voor een stunt te zorgen.

Bosnië-Herzegovina versloeg zaterdag al Italië met ruim verschil en mag met Griekenland gaan uitmaken wie zich plaatst voor de play-offs in juni. Beide landen leiden met zes punten.