Internet Voorkeur

Walvisjacht. Greenpeace voert een jaar lang actie voor de bescherming van de wereldzeeën. De actie bestaat uit een expeditie met het schip De Esperanza (Spaans voor hoop). De Esperanza, een voormalig brandweerschip uit het Oostblok dat 72 meter lang is, vaart van van Zuid-Afrika naar Europa, Amerika, Azië en Antarctica om vervuilers te confronteren. Het doel van de expeditie is het opzetten van een wereldwijd netwerk van zeereservaten. Aan de campagne, die Defending our Oceans heet, doen tientallen actievoerders mee. Een van die actievoerders is de Nederlandse Jetske Nagtglas. Zij houdt op de site van Greenpeace een weblog bij over haar acties tegen onder meer de walvisjagers in Japan. In een klein bootje probeert Nagtglas de walvisjagers te hinderen. ,,Ik kijk afwisselend voor mij en dan weer achter mij. Ik zie overal om mij heen walvissen zwemmen. Ze duiken even boven en dan weer onder. Achter mij zie ik de harpoenier zijn harpoen op een groep walvissen richten. Als ik naar de groep toe vaar heeft hij zijn harpoen alweer op een andere walvis gericht. Ik gooi mijn stuur om en vaar er heen. Snel kiest de harpoenier een doel aan de andere kant. Zo gaat het keer op keer', schrijft ze op haar weblog.

o0701061- 7th January 2006 SOUTHERN OCEAN The Yushin Maru catcher ship of the Japanese whaling fleet injures a whale with its first harpoon attempt, and takes a further three harpoon shots before finally killing the badly injured fleeing whale. Finally they drowned the mammal beneath the harpooon deck of the ship to kill it. (c)Greenpeace/Kate Davison GREENPEAC HANDOUT-NO ARCHIVE-NO RESALE-OK FOR ONLINE REPRO- CREDIT LINE COMPULSORY Walvisjacht. Greenpeace voert een jaar lang actie voor de bescherming van de wereldzeeën
o0701061- 7th January 2006 SOUTHERN OCEAN The Yushin Maru catcher ship of the Japanese whaling fleet injures a whale with its first harpoon attempt, and takes a further three harpoon shots before finally killing the badly injured fleeing whale. Finally they drowned the mammal beneath the harpooon deck of the ship to kill it. (c)Greenpeace/Kate Davison GREENPEAC HANDOUT-NO ARCHIVE-NO RESALE-OK FOR ONLINE REPRO- CREDIT LINE COMPULSORY Walvisjacht. Greenpeace voert een jaar lang actie voor de bescherming van de wereldzeeën Greenpeace / Davison, Kate

http://oceans.greenpeace.org/nl/ de-expeditie en weblog.greenpeace.org