David Childers

Rauw klinkt zijn stem, in gelijke mate aangetast door verdriet en door drank. Hij heeft meer gevangenissen van binnen gezien dan de elk van ons. Maar dat komt omdat David Childers eigenlijk advocaat is. En bovendien een bewonderaar van Billy Joe Shaver, de Drive-By Truckers en andere onaangepaste rockers uit het zuiden van de VS. Jailhouse Religion is een prettig stuurloze plaat met pretentieloos primitieve, soms naar rockabilly neigende muziek, zoals The General Belgrano.

Van dik hout is ook de dansvloer gezaagd in Danse Macabre. Maar daar staan weer prachtig inventieve, korte verhaaltjes tegenover, in een mooi snelwegliedje als Roadside Parable met z`n held die `all smoked-up in crack` is. Mooi ook hoe daar ineens die nogal verlegen Mexicaanse trompetjes opduiken. En het in een vrolijk geschiedenislesje gegoten verhaal van negerhater George Wallace.

David Childers and the Modern Don Juans: Jailhouse Religion. Little King Records LK-69062. Distr. Lucky Dice

    • Bart Jippes