Televisie Voorkeur

Actualiteiten

Twee vandaag. Reportage over de Brabantse Heleen Syed, die, nadat zij drie maanden geleden de beelden van de aardbeving in Pakistan op de televisie had gezien, het initiatief Send a Tent begon. Een Nederlands bedrijf ontwierp een winterharde tent voor het door de aardbeving getroffen Pakistan. Met 150 tenten vertrok Heleen op nieuwjaarsavond naar Pakistan. Eenmaal in Pakistan aangekomen, geloofde zij niet meer in de welwillendheid van de Pakistaanse NGO waarmee ze samenwerkte. Een probleem waar grote en kleine hulporganisaties vaak tegenaan lopen. Ned.2, 18.25-19.00u.

Nova. Onder meer een verslag van de eerste dag van de campagne van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen. De camera volgt premier Balkenende op zijn wervingsmissie. Ned.3, 22.05-22.35u.

Solovoorstelling De ware liefde van Eric van Sauers. Lachen om de liefde kan ook, want het hoeft niet altijd serieus te zijn als het om de liefde gaat. Het is inmiddels zijn derde voorstelling. Fragmenten zijn na de uitzending online te zien op internet. Ned. 3, 23.05-00.30u. Rutten, William

documentaire

Niet alleen op zondag. Portret van de Evangelisch Lutherse Gemeente in Amsterdam-Zuidoost. Een kleine maar fijne kerk, waar zorg op maat geboden wordt: wanneer u niet naar de kerk kunt komen, komt de kerk naar u thuis. Ook muziek speelt daarbij een grote rol. Ned. 1, 19.00-19.30u.

Terzake zaterdag. Aandacht voor de vraag wat er gebeurt als de in Turkije heersende vogelgriep echt uitbreekt in België. De griep waaraan zeven van de tien mensen als ze besmet zijn, sterven. Volgens wetenschappers kan deze griep als ze van mens op mens overgaat even besmettelijk worden als een eenvoudige verkoudheid. België 2 (Canvas), 20.00-20.45u.

Battlefield Britain: The battle against the Spanish armada. Serie over 2000 jaar invasies, burgeroorlog en rebellie in Engeland. Engeland vocht onder leiding van Sir Francis Drake de eerste grote zeeslag tegen de Spaanse armada in 1588 en won ondanks de ongelijke verhoudingen. BBC2, 21.10-22.10u.

Super flu. Omstreeks 1918 overleden 50 miljoen mensen aan de “Spaanse' griep. Dit was de grootste natuurramp ooit. Volgens deskundigen is het een kwestie van tijd voordat het opnieuw gebeurt. National Geographic, 23.00-00.00u.

AMUSEMENT

The sound of musicals. Muziekprogramma met bekende nummers uit o.a. Les misérables, Oliver! en Phantom of the opera. BBC1, 18.50-19.45u.

Herman Finkers. Eerste aflevering van een tweedelig VARA-programma van de cabaretier met de titel De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op vanuit de Twentse Schouwburg te Enschede. Herman trakteert zijn publiek op een combinatie van kolder, onzin en andere geniale flauwekul. Ned. 3, 19.25-21.00u.

De Lama's. Vierde van een zesdelig amusementsprogramma waarin Ruben van der Meer, Sara Kroos, Tijl Beckand, Ruben Nicolai en Arie Koomen improviseren. Net als in de Engelse show Whose line is it anyway komt het in De Lama's aan op het aanwezige improvisatietalent van de panelleden en de inbreng van het publiek. Niets is zeker of ligt vast, dus alles kan gebeuren. Gast is sportpresentator Jan Joost van Gangelen. Ned. 2, 21.05-21.45u.

Daar Vliegende Panters. Deze week is Ozzy Osbourne te gast bij Late Night in Hell, gaat Roeland het huis uit en wordt er een speciale ode aan Patrick Kluivert gebracht. Ned. 3, 22.35-23.05u.

Koppensnellers. Eerste aflevering van Jack Spijkerman met zijn satirisch amusementsprogramma en hilarische fragmenten bij de commerciële zender Talpa. Talpa, 20.00-21.00u.

Hotel Big Brother: The kick-off. Zeven Bekende Nederlanders nemen gedurende acht weken hun intrek in het Big Brother huis. Hun missie: zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor een goed doel. Iedere week krijgen zij bezoek van nog een bekend gezicht die voor een week blijft logeren. Samen organiseren zij wekelijks een spectaculair diner. Iedereen kan daarbij aanwezig zijn door tijdens een veiling te bieden op de stoelen aan de dineertafel. De bewoners zijn: Viola Holt, Bart (BB), Kelly (BB), Monique Sluyter, Bonnie St. Claire, Gert Timmerman en Frank Awick. Talpa, 21.00-22.30u.

Mr. Bean. Engelse serie waarin Rowan Atkinson alias Mr. Bean op zijn eigen onhandige wijze in bizarre situaties terechtkomt, maar zich er ook weer onnavolgbaar uit redt. RTL7, 22.15-22.45u.

SPORT

Lakeside World Professional Darts Championships 2006. Live verslag van de halve finale van deze 21ste editie van het dartstoernooi. Met interviews en reportages. SBS6, 14.55-19.30u.

De Wedstrijden: Eredivisie. Samenvattingen van de vandaag gespeelde wedstrijden uit de eredivisie. Onder meer met Heracles Almelo tegen AZ; NAC Breda tegen Roda JC; RKC Waalwijk tegen RBC Roosendaal. Talpa, 22.30-23.35u.