Televisie Overige films

Tarfaya (Daoud Aoulad-Syad, 2004, Frankrijk/Marokko). In Zuid-Marokkaanse, nogal hopeloze uithoek Tarfaya gesitueerd drama. Jongedame valt er voor de man die haar beroofde. Ned.3, 14.50-16.28u.

The Winslow Boy (David Mamet, 1999, VS). Tweede verfilming - na die van Anthony Asquith uit 1948 - van stuk van Terence Rattigan is studie naar Engelse familie die anno 1910 ten onder lijkt te gaan tijdens poging om 10-jarige, van diefstal beschuldigde zoon des huizes te rehabiliteren. Met Nigel Hawthorne, Rebecca Pidgeon. BBC2, 15.50-17.30u.

Double Jeopardy (Bruce Beresford, 1999, VS). Adequate formulefilm. Na zes jaar celstraf aast de voorwaardelijk in vrijheid gestelde Ashley Judd op haar verraderlijke echtgenoot die ze vermoord zou hebben. Reclasseringsofficier Tommy Lee Jones zit op zijn beurt de vrouw op de hielen. Net5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Short Circuit (John Badham, 1986, VS). Vrijblijvende sciencefiction-komedie. Geavanceerde robot ontwikkelt na kortsluiting een geweten, wordt totaalweigeraar, ontsnapt uit fabriek en zoekt en vindt vrienden onder de echte mensen. RTL7, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Full Metal Jacket (Stanley Kubrick, 1987, VS). In Oost-Londen gedraaide Vietnamfilm van maniakale perfectionist Kubrick bestaat uit twee totaal verschillende films. De eerste drie kwartier zijn gewijd aan de training van Amerikaanse recruten tot radertje in een totalitair systeem. Dan maakt het strakke ritme van de film plaats voor de anarchie van een leger dat niet meer gelooft in de overwinning, in Hué, 1968, aan de vooravond van het Tet-offensief. Veronica, 22.00-0.15u., onderbroken door reclame.

Sylvia (Christine Jeffs, 2003, Engeland). Biografische film vertelt in grove streken het liefdesverhaal tussen de Amerikaanse Sylvia Plath (Gwyneth Paltrow) en de oer Britse Ted Hughes (Daniel Craig). Wil halflachtig vooral een universele film zijn over een stormachtige relatie. BBC2, 22.10-24.00u.

Live and Let Die (Guy Hamilton, 1973, GB). Roger Moore krijgt als James Bond onder meer van doen met voodoo-rituelen. Ook met Yaphet Kotto, Jane Seymour en een titelsong van Paul McCartney. ARD, 22.10-0.05u., nagesynchroniseerd.

Mute Witness (Anthony Waller, 1994, Engeland/Duitsland/Rusland). Amusante thriller met zwartkomische randjes. Spraakloze grimeuse (Marina Sudina) is tijdens opnamen van Amerikaanse griezelfilm in Moskou getuige van een moord. Effectieve exploitatie van Moskouse locaties en het isolement van de hoofdpersoon. Gastrol van Alec Guinness. België1, 22.55-0.30u.

Thunderball (Terence Young, 1965, Groot-Brittannië). Vierde James Bondfilm, met Sean Connery. Adolfo Celi is de op wereldmacht beluste schurk met een voorliefde voor haaien. SBS6, 23.20-1.45u., onderbroken door reclame.

Casshern (Kazuaki Kiriya, 2004, Japan). Nostalgische sciencefictionfilm uit Japan die met de nieuwste filmische technieken werd opgenomen. Kiriya (1968) is de Japanse evenknie van de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain). Beiden zijn regisseurs die tijdens het goochelen én een spierwit konijn én een doorgezaagd meisje uit de hoed toveren. Je komt ogen te kort. MTV, 0.00-2.00u.

Tigerland (Joel Schumacher, 2000, VS). Low-budget-film wil graag authentiek beeld schetsen van rivaliteit en kameraadschap onder soldaten die anno 1971 harde training ondergaan in kamp dat het Vietnamese slagveld simuleert. Met Colin Farrell. Veronica, 0.15-2.05u., met reclame.