Steve Riley and The Mamou Playboys:

Ze worden een beetje verlegen van de camera en moeten vechten tegen de slappe lach, Steve Riley en zijn Playboys.

Steve Riley and The Mamou Playboys:Dominos Rounder 11661-6112-2****
Steve Riley and The Mamou Playboys:Dominos Rounder 11661-6112-2****

Op de videokant van deze Dual Disc staan wat korte flarden van interviews, gelardeerd met stukjes uit live-uitvoeringen van liedjes die ook op de audio-kant van deze dubbelzijdige plaat staan. De groep is wereldberoemd in Louisiana om de manier waarop ze traditionele cajun-muziek een contemporain tintje geeft. De muziek is vaak hypnotiserend door het samenspel van accordeon en fiddle die door hun repeterende motiefjes eerder associaties opwekken met bijvoorbeeld pygmeeënmuziek, dan met iets Amerikaans. Wereldmuziek dus, en bijna altijd dansbaar. Zelfs als in Marie mouri een slaaf aan zijn dode geliefde denkt, wordt dat in een langzame wals gedaan. Meer Creole (de muziek van de zwarte Franstaligen) komt aan bod in de Ardoin Medley, maar er zijn ook eigentijdse stukken van Steve Riley zelf. Prachtig is het meerstemmige en à capella uitgevoerde Les clefs de la prison.

Bart Jippes

Dominos Rounder 11661-6112-2****
    • Bart Jippes