Radio Voorkeur

Opium. Regisseuse Marja Kok van de theatergroep Flint vertelt over de muzikale voorstelling Korreltjie korreltjie sand naar een dichtregel uit een gedicht van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, die in de jaren zestig op jonge leeftijd zelfmoord pleegde. Verder Ronald Snijders en Fedor van ELdijk over hun boek Een Normaal Boek , een bundel met absudistische verhalen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor jazzbassist Marcus Miller met Beethoven's Mondscheinsonate en een nieuw Barry Manilow album waarop hij jaren vijftig hits zingt van Frankie Avalon, Johnny Mathis, Four Aces en Tony Bennett. Verder aandacht voor de winnaars van de Gouden Harpen 2005. Radio 2, 20.00 - 23.00u.

imek 's nachts. Gesprek met gevolmachtigd minister van Oeganda Mirjam Blaak. Hoewel haar naam en achtergrond zeer Hollands zijn, voelt ze zich al jaren Afrikaanse. Ze trouwde, kreeg kinderen en bouwde een leven op in Oeganda. Een gesprek over racisme en hoe zij zich als alleenstaande moeder, in Afrika staande hield. Radio 1, 0.04-1.00u.