Radio Voorkeur

De andere wereld. Onder meer met professor Ilja Blokland, die meent dat de overheid de sociale samenhang binnen de steden moet bevorderen. Daarom geen huizensloop maar buurtcentra en sociale netwerken. Verder staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken, die kerken financieel niet tegemoet kan komen: er zijn nog te veel mensen met een minimuminkomen. Radio 1, 7.04-8.00u.

Opium. Regisseur Johan Simons vertelt over zijn theaterbewerking van de roman Platform van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Daarin droomt het koppel Michel en Valérie van een seksparadijs. Verder een gesprek met cabaretier Jeroen van Merwijk over zijn voorstelling Dat kunnen alleen de héle groten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier: Lizzies dans. Radioportret van de 90-jarige joodse Lizzie van Muyden, een vitale vrouw met een bewogen geschiedenis. Haar leven stond in het teken van de dansexpressie. Op 80-jarige leeftijd zette ze nog met een vroegere collega van Scapino een cursus dansexpressie op voor ouderen. Radio 1, 21.04-22.00u.