Kinderlokkers

Nodig: 1/2 meloen1 / 2 komkommer100 g verkruimelde feta2 eetl. fijngeknipte bieslook4 eetl. olijfolie (extra vergine)2 eetl. citroensap1 bakje tuinkers

Behalve de mierenlokdoos bestaat er nu ook de kinderlokdoos, tevens luiemoederkookdoos. In deze doos zit eten met middeleeuwse trekjes. In de Middeleeuwen vonden ze het leuk om eten te vermommen. In betere kringen werd een van vlees geboetseerd kasteel, pauw van geroosterde gans en een egel van kippenvlees op tafel gezet. Albert Heijn voorziet lastige etertjes van opgeleukt eten dat bespoten met appelmoes-uit-knijpverpakking er in glijdt als gods woord in een ouderling: wortels die in de vorm van knikkers zijn gesneden en pasta-autootjes. Het wachten is op doperwtjes die tot spruitjes zijn geboetseerd en tot pastinaak geslepen aardappels. Het AH- kindereten in magnetronbak (klaar in ca. 3 minuten, prijs € 3,49) is verpakt in een kartonnen doos in de vorm van een huisje. Uit het karton kun je Sesam Straat speelkaarten knippen. In de doos zit een klein plastic Sesam Straat-figuurtje, gewikkeld in een boekje, een strookje papier van 24 x 4 centimeters waarop een verhaaltje is afgedrukt. AH hoopt natuurlijk dat kinderen vanwege deze ruilobjecten in de winkel zullen zeuren om zo'n doos. De doos kipsaté met worteltjes en rijst bevat 95 gram rijst, 75 gram / 20 wortelknikkertjes, 60 gram appelmoes. Het gewicht aan kip en satésaus wordt niet vermeld. Wel de E-nummers en andere toevoegingen. Alle Sesam Straat bijverdiensten worden door Sesame Workshop gebruikt voor verdere ontwikkeling van educatieve programma's over de hele wereld. Albert Heijn die de licentierechten in Amerika regelde wil niet zeggen hoeveel geld er per doos bij het goede doel terecht komt. Ik vroeg meneer Aart naar zijn reactie. Hij wist helemaal niets af wist van deze maaltijden en riep ach en wee en getverderrie. De Nederlandse redactie van Sesam Straat neemt contact op met “Amerika', want de doos past niet erg bij de Nederlandse Sesam Straat-filosofie. Een recept voor een voorgerecht voor ca. 4 personen, een knikkersalade. Steek met behulp van een bolletjessteker kleine ballen uit het vruchtvlees van de meloen en de geschilde komkommer. Roer in een kom knikkers, bieslook, feta, olijfolie, citroensap door elkaar. Verdeel de salade over borden en garneer met uit het bakje geknipte tuinkers.

Anne Scheepmaker

    • Anne Scheepmaker