Julika Rudelius

Julika Rudelius (Keulen, 1968) combineert in haar videowerken kunst met onderzoek naar gedragscodes binnen maatschappelijke groepen. Ze doet dat aan de hand van thema's als geld, seks, huidskleur en merkkleding.

Julika Rudelius (Keulen, 1968) combineert in haar videowerken kunst met onderzoek naar gedragscodes binnen maatschappelijke groepen. Ze doet dat aan de hand van thema's als geld, seks, huidskleur en merkkleding.

“Haar videowerken stijgen echter ver boven deze sociologische thematiek uit. Dit komt door de grote onbevangenheid en openheid waarmee Rudelius de mensen tegemoet treedt, en door het precieze camera- en montagewerk. Zij weet iets zichtbaar te maken van een diepere werkelijkheid, die niet direct af te leiden is van uiterlijke verschijningsvormen.“Janneke Wesseling, 10 januari 2006

****De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. T/m 26/2. Di - za 11-17 uur, zo 12-17 uur. Inl.: www.dehallen.com, 023- 511 5775

    • Janneke Wesseling