Internet Voorkeur

Taalpost. Een van de leukste digitale nieuwsbrieven is Taalpost. Taalpost informeert taalliefhebbers over actuele taalkwesties. De e-mailnieuwsbrief is een gezamenlijk initiatief van het Genootschap Onze Taal en Van Dale. De redactie bestaat uit Ludo Permentier en Marc van Oostendorp. Taalpost verschijnt driemaal per week. Een abonnement is gratis. De nieuwsbrief bevat geen reclame. Ieder nummer begint met het belangrijkste taalnieuws en met links naar interessante websites. Dan volgt een vaste rubriek. Op maandag is dat Taaltip van de week, waarin de Taaladviesdienst van Onze Taal een specifieke taalvraag beantwoordt. Op woensdag becommentarieert de redactie van de Grote Van Dale in “Woord van de week' een woord dat op dat moment actueel is. Op vrijdag een maandelijks wisselende rubriek, met bijvoorbeeld een citaat van de maand, een taalweetje of een tekstuele uitglijer. En elke Taalpost wordt afgesloten met een tip over een tv-programma, nieuwe site of een taalevenement. Wilt u uw abonnement tijdelijk stopzetten dan kunt u aangeven tot welke datum u de post niet wilt ontvangen.

www.taalpost.nl