Geen hoger beroep in Schiphol-zaak

HOOFDDORP, 14 jan. De gemeente Haarlemmermeer gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in kort geding vorige maand van de Haagse rechter over het cellencomplex op Schiphol-Oost. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt. Haarlemmermeer spande een kort geding aan tegen minister Donner (Justitie, CDA), omdat die met een koninklijk besluit de beslissing van de gemeente dat het detentiecentrum dicht moest, schorste. Volgens de gemeente was het cellencomplex niet brandveilig. Donner wil de cellen bij Schiphol echter niet kwijt, omdat hij ze hard nodig heeft voor de opvang van bolletjesslikkers. De gemeente vindt dat het geen nut heeft om in beroep te gaan, omdat de tijdelijke vergunning voor het detentiecentrum in april afloopt. Haarlemmermeer blijft er echter bij dat er nog altijd sprake is van een onveilige situatie in het cellencomplex op Schiphol-Oost. Door het kort geding is het vertrouwen in Justitie nog niet geheel teruggekeerd, stelt de gemeente.