Erectiepil

Een uiterst leerzaam artikel, dat van Monique Snoeijen (Nog even en de weekend-erectiepil is net zo gewoon als de vitaminepil, Leven &cetera 7 januari) . We kunnen eruit opmaken dat er in Nederland oudere mannen rondlopen met de volgende opvattingen:

1. Ik ben man, weliswaar een dagje ouder, maar nog steeds knap viriel met verbluffende seksuele ambities;

2. Wat mijn vrouw daarvan vindt doet niet ter zake;

3. Ik heb recht op onverminderd seksueel genot, ook nu de natuur het laat afweten;

4. De farmaceutische industrie kan mij daarin tegemoet komen, maar dat kost tien euro per nummertje;

5. Dat heb ik er eigenlijk niet voor over, dus die kosten moeten alle premiebetalers van de gezondheidszorg maar gemeenschappelijk voor mij opbrengen, ook de vrouwen.

Ik ben geen bewonderaar van minister Hoogervorst, die heeft volgens mij de financiële gevolgen van zijn vérdragende plannen niet voldoende doordacht. Maar wat betreft zijn weigering om erecties te financieren sta ik volkomen achter hem.

Complimenten voor de illustratrice van dit artikel, hoewel ik vrees dat de doelgroep deze mierzoete persiflage serieus neem.

    • J. Baurdoux