www.nrc.nl

Digitale zaken. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog op weblog.nrc.nl over allerlei digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur. Vandaag gaat het onder andere over de fotograaf Peter van Rijswijk die 900 euro schadevergoeding krijgt van Galeries.nl. De kunstsite had zonder zijn toestemming een foto online gepubliceerd. En ze schrijft ook over jeansmaker Levi Strauss, die een speciale iPod-lijn op de markt gaat brengen. “De spijkerbroeken zijn toegerust met een ingebouwde koptelefoon, een joystick en een docking cradle. De jeans hebben een extra zak aan de zijkant waar de iPod in past. Een bijgeleverde afstandsbediening zorgt ervoor dat de muziekspeler niet uit de zak gehaald hoeft te worden. De RedWire DLX-lijn ligt eind 2006 in de winkels. Een Red- Wire DLX-broek zal 200 dollar kosten.“

Levi Strauss gaat een speciale iPod-lijn op de markt brengen. “De spijkerbroeken zijn toegerust met een ingebouwde koptelefoon, een joystick en een docking cradle. De jeans hebben een extra zak aan de zijkant waar de iPod in past. Een bijgeleverde afstandsbediening zorgt ervoor dat de muziekspeler niet uit de zak gehaald hoeft te worden. De RedWire DLX-lijn ligt eind 2006 in de winkels. Een Red- Wire DLX-broek zal 200 dollar kosten.“

Weblog New York. Correspondent Freek Staps doet verslag van het dagelijks leven in New York op zijn weblog.nrc.nl. Op een wandeling door Manhattan is hij een radiostation tegengekomen. “Jazeker. Op First Avenue, tussen 1st en 2nd Street, zit East Village Radio (foto). Het is een klein hokje, helemaal van glas en als je binnenloopt door de altijd openstaande deur kun je even bijpraten met de dj die op dat moment plaatjes zit te draaien. East Village Radio is een radiopiraat-nieuwe-stijl. In 2003 opgericht als bedankje aan de buurt van een lokale eigenaar van drie restaurants in de straat, is het uitgegroeid tot ontmoetingscentrum van de alternatieve bewoners van de wijk. Niet dat er echt veel lijn in zit, de dj's die veertien uur per dag live uitzenden (de overige tien uur zijn voor opnames) laten van alles horen: van hip-hop tot Dixieland, van golfverslagen tot lokaal nieuws.“