Televisie Voorkeur

Actualiteiten

Netwerk. Aandacht voor het besluit in het kabinet over de Nederlandse missie naar Afghanistan. Wat lag er allemaal ten grondslag aan deze crisis. En hoe vaak heeft D66 deze kabinetsperiode al iets beweerd wat ze later onder politieke druk terug moesten nemen? Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Ruime aandacht voor het besluit van het kabinet over het al of niet sturen van Nederlandse militairen naar Uruzgan in Afhanistan en een reportage uit Israël over nieuwe hoop bij joodse kolonisten. Ned.3, 22.20-22.45u.

Eerste aflevering van de Britse dramaserie Spooks over de antiterreur-unit van de Britse binnenlandse geheime dienst MI5. Met Matthew MacFadyen, Keeley Hawes, Hugh Laurie e.a. Een autobom ontploft in Liverpool en een van de agenten wordt er undercover heen gestuurd om een onderzoek in te stellen. Ned.3, 21.00-22.00u.

documentaire

De bende van Wim. In deze zevende aflevering gaan de drie motorrijders naar Portugal en volgen he spoor van de in Nederland zeer bekende schrijvers Gerrit Komrij en José Rentes de Carvalho. Rentes de Carvalho geeft ongewone reistips over een vuurwerkmaker die het beste vuurwerk van Portugal zou maken. In Porto bezoeken ze het revolutionaire concertgebouw van de Nederlandse architect Rem Koolhaas en het schrijn van de heilige Adelaide in Arcozelo, een dorpje op nauwelijks vijftien minuten van Porto. België 2 (Canvas), 20.45-21.25u.

Egypte: De vloek van Toetanchamon. Tweede deel van een zesdelige gedramatiseerde serie over de geschiedenis van de Egyptische archeologie en waarin we kennismaken met archeoloog Howard Carter. De ontdekking van het graf van farao Toetanchamon was wereldnieuws. Carter wilde alle objecten zorgvuldig beschrijven, hetgeen een monnikenwerk was dat jaren in beslag zou nemen. Ondertussen ontstonden tal van conflicten tussen Carter en zijn sponsor Lord Carnarvon. België 2 (Canvas), 21.25-22.20u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gesprek met Ad Visser die het langste lied ter wereld schreef en waarvan de 1050 coupletten aanstaande zondag in de De Kleine Komedie te Amsterdam van 13.00 tot 23.00 uur met 25 artiesten wordt uitgevoerd. Verder wereldkampioene en schaatsdiva Annemarie Thomas die voortijdig met haar carrière moest stoppen en Diederik van Vleuten, Erik van Muiswinkel en Kees Prins over hun voorstelling Antiquariaat Oblomow die op DVD is verschenen. Ned.3, 19.00-19.45u.

De leugen regeert. In dit media-programma gaat het over onder andere over het onderzoek van het bureau DeVos & Jansen naar het vertrouwen van het publiek in de media, politiek, televisie en internet. Over dit onderzoek praten hoofdredactuer van het dagblad Trouw Frits van Exter, hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS-Journaal en hoofdredacteur Harm Taselaar, van het RTL-nieuws. Verder aandacht voor DNA-pillen waarmee je kunt afslanken en sensatiezucht in de pers. In de mediaraad presentatrice Mieke van der Weij van o.a. Met het oog op morgen en de TROS Nieuwsshow en Andries Knevel van de EO. Ned.3, 20.15-21.00u.

Amusement

Superster. Derde aflevering van een serie amusementsprogramma's waarin kandidaten voor de functie van nieuw TROS-televisietalent opdrachten krijgen waarbij ze hun vaardigheden moeten tonen. Zij voeren in de studio of op locatie een opdracht uit die betrekking heeft op een talkshow, een gameshow, een quiz, een interview, een reportage etc. Van de vijf kandidaten gaan er na afloop van deze aflevering vier door naar de volgende aflevering. Ned.2, 20.30-21.25u.

Gezondheid

Vinger aan de pols op locatie: Kinderpolikliniek. Serie reportages over de speciale kinderpoli in Amsterdam. In iedere aflevering staan drie kinderen centraal. Vanvond met Laura die een botox-behandeling ondergaat, Casper die geopereerd wordt door een kaakchirurg en voor Annabel die te vroeg is geboren wordt gezocht naar de perfecte voeding. Ned.2, 20.00-20.30u.

sport

Lakeside World Professional Darts Championship. Rechtstreeks verslag en hoogtepunten uit kwartfinale van de WK in Lakeside. SBS6, 18.55-22.30u. en 0.15-1.00u. & BBC2, 19.00-20.30u. & 0.35-1.25u.

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd in de eredivisie FC Groningen tegen SC Heerenveen. Het commentaar komt van Leo Driessen en Wim Kieft. RTL5, 20.00-22.45u.