Radio Voorkeur

Kunststof. Pianist Louis van Dijk praat over zijn onlangs verschenen dvd Chez Louis, waarop hij met de muzikanten Frits Landesbergen, Edwin Corzillius en Jeroen de Rijk te zien is in zijn Franse buitenhuis en een concert in het Château van Duras. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer in het tweede uur besprekingen van de nieuwe roman van Renate Dorrestein en de film The Merchant of Venice van de Amerikaanse regisseur Michael Radford, naar het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 4fm Spotlight. Verhalenverteller Willem de Ridder, ooit bekend van popbladen als Hitweek en Aloha, de kunstbeweging Fluxus en de Willem de Ridderkrant en tegenwoordig een graag geziene gast op seminars en workshops, praat over zijn favoriete platen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Econoom, oud-minisiter en nu voorzitter van het bestuur van de universiteit van Maastricht Jo Ritzen praat over het 30-jarig bestaan van de universiteit en actuele ontwikkelingen op onderwijs- en wetenschapsgebied. Radio 1, 0.04-0.45u.