`Politie doorzoekt kantoren van organisatie Turijn`

Turijn, 13 jan. De Italiaanse politie is vanmorgen begonnen met het doorzoeken van enkele kantoren van de organisatie van de Olympische Spelen in Turijn. Betrouwbare bronnen hebben dat aan persbureau Reuters gemeld. De Winterspelen beginnen 10 februari. De financiële inspecteurs zouden op zoek zijn naar contracten die het organisatiecomité TOROC heeft afgesloten met diverse adviesbureaus. Ook bij enkele adviseurs zouden de agenten invallen hebben gedaan. Wat er precies zou kunnen mankeren aan de overeenkomsten, is onbekend. Politie noch organisatie wilde vanmiddag reageren. Ruim een jaar geleden waren er al huiszoekingen in het kantoor van de bouwbaas van Turijn. Het bedrijf Agenzia Torino 2006 is verantwoordelijk voor de nieuwe olympische bouwwerken in de Italiaanse stad.