Licht winters

In het Europese deel van Rusland wordt het de komende dagen behoorlijk koud. Op een aantal plaatsen daalt de temperatuur tot meer dan 30 graden onder nul. Heel voorzichtig trekt de vrieslucht naar het westen, zodat het ook in de Russische hoofdstad behoorlijk koud wordt.

Bij ons sukkelt de winter rustig door. In de nacht vriest het licht, overdag komt de temperatuur rond de 5 graden uit. Pluspunt is wel dat de zon de komende dagen meer ruimte krijgt. Vanavond en vannacht klaart het ook in het westen van het land op. In het oosten wordt het daarbij 2 graden, langs de westkust daalt het kwik tot rond het vriespunt. Er staat nog redelijk wat wind, zodat er geen mist tot ontwikkeling komt.

Zaterdag wordt op veel plaatsen een prachtige dag met veel ruimte voor de zon. Helemaal helder is het niet, zo af en toe trekken enkele wolkenvelden over. Het blijft droog en met een matige wind uit zuidelijke richtingen wordt het een graad of 5, wat heel normaal is voor midden januari.

Ook zondag wordt een aangename winterdag. Opnieuw breekt de zon uitbundig door en blijft het droog.

Pas maandag neemt de bewolking toe en in de loop van volgende week gaat ook wat regen vallen. De temperaturen lopen in de nacht geleidelijk iets op zodat van vorst geen sprake meer is. Overdag wordt het dan een graad of 7.