Krajicek wint finale toernooi Tasmanië

Michaëlla Krajicek heeft vandaag het tennistoernooi van Hobart, de hoofdstad van Tasmanië, gewonnen. De ongeplaatste Nederlandse won in de finale met 6-2 en 6-1 van de als vijfde geplaatste Tsjechische Iveta Benesova.

Krajicek steekt vlak voor aanvang van het Australian Open in een uitstekende vorm. De 17-jarige speelster bereikte vorige week aan de zijde van Peter Wessels de finale van de Hopman Cup. In Hobart behaalde ze haar tweede toernooizege op de WTA-tour.

“Ik heb een van de beste wedstrijden ooit gespeeld“, stelde Krajicek na de eindstrijd van het laatste toernooi in de voorbereiding op de Australian Open.

In Melbourne komt Krajicek volgende week uit tegen Kristina Brandi uit Puerto Rico. De 28-jarige Brandi is de nummer 78 van de wereld, Krajicek staat nu op de 60ste plaats.

Bij de mannen treft Raemon Sluiter in zijn eerste ronde een qualifier. De Rotterdammer werd direct tot het hoofdtoernooi toegelaten na enkele afmeldingen. Mogelijk plaatst Melle van Gemerden zich als qualifier voor het hoofdtoernooi. De Nederlander was vandaag in de kwalificatie te sterk voor de Italiaan Giorgio Galimberti: 6-3 en 6-2. Als Van Gemerden zijn laatste partij in de voorronde ook wint, mag hij maandag meedoen aan de Australian Open.