Internet Voorkeur

Reizen naar Irak. ,,Irak is een bijzonder vakantieland“, staat te lezen op de website van ElmarReizen.nl. ,,Het land is slecht bereikbaar want vervoer naar Irak is grotendeels verboden (sancties van de Verenigde Naties). Is het u toch gelukt om het land binnen te komen en vergeet u wat er zich tijdens de Golfoorlogen heeft afgespeeld, dan kunt u een prachtige en onvergetelijke vakantie hebben.“ Onlangs werd voor het eerst op de Vakantiebeurs Irak aangeprezen als toeristische reisbestemming. Reisbureau Babylon Tours organiseert reizen naar ,,het veilige Koerdische deel van Irak“, ofwel naar de drie noordelijke Iraakse provincies en hun gelijknamige hoofdsteden Dohuk, Arbil en Sulaimanya. In en om Dohuk gaat de reis onder meer naar een museum, archeologische sites, de Ashawa-watervallen en zijn er ,,ontmoetingen met uit Nederland gerepatrieerde vluchtelingen“. In en om Arbil is er eveneens museumbezoek en gaan we naar een bazaar, het christelijke dorp Aynkawa en een tapijtknoperij. In Sulaimanya wachten ons onder meer ,,ontmoetingen met studenten“. Maar op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken geldt een waarschuwing voor een reis naar deze streek: ,,Voor de provincies Dohuk, Arbil en Sulaimaniya worden niet-essentiële reizen ontraden.“ De vraag is dus: hoe essentieel is een vakantiereis naar Irak? http://irak.pagina.nl/