Hommeles in honkbal nu officieel

In zijn nieuwjaarsbrief aan de verenigingen had voorzitter Jan Rijpstra het al laten doorschemeren: het is hommeles bij honkbalbond KNBSB. Een extern bureau heeft dat nu bekrachtigd.

Gisteravond presenteerde sportadviseur Rembert Groenman zijn langverwachte onderzoek naar de problemen binnen het bondsbestuur. Conclusie: de relatie tussen een aantal bestuursleden en het bondsbureau is “tot het vriespunt gedaald“. Bestuursleden kunnen niet door een deur. Reden voor voorzitter Rijpstra om het bestuur demissionair te verklaren. “Op dit moment is er te weinig draagvlak“, reageert Rijpstra.

Vandaag licht hij de leden in. Een commissie van niet-honkballers zal “op zeer korte termijn“ een profielschets maken. “Vóór de bondsraad (25 maart, red.) presenteren wij een nieuw bestuur“, belooft Rijpstra.