Eekhoornaapje

Dit is het eekhoornaapje Bendeguz. Hij is drie maanden oud en eet uit een rood bakje. “Leuk voor hem“, zou je denken. Maar het is helemaal niet leuk. Want de moeder van Bendeguz is bij zijn geboorte doodgegaan. En daardoor kon ze hem geen eten geven. De oppassers in de dierentuin zijn toen zelf maar voor moeder gaan spelen en geven het aapje dagelijks zijn voedsel, een papje zoals je ziet. Bendeguz is dolblij, al kijkt hij nog een beetje bang uit zijn oogjes. Woensdag was hij zo sterk dat zijn oppassers hem voor het eerst aan het publiek hebben gezien. Lief is ie, hè?

Eekhoornaapje. Bendeguz, a three-month-old common squirrel monkey (Saimiri sciureus) eats from a bowl in the Metropolitan Zoo and Botanical Garden in Budapest, Hungary, Wednesday, Jan. 11, 2006. The little monkey is fed by animal keepers because its mother died during the Cesarean section when she was giving birth to the cub. Bendeguz made its first public appearance on Wednesday in front of the public. (AP Photo/MTI, Barnabas Honeczy) Associated Press