Bod Boekhoorn op McGregor

Investeerder Marcel Boekhoorn wil een openbaar bod uitbrengen op het beursgenoteerde modehuis McGregor. Het management van het bedrijf uit Driebergen doet mee met het bod. Dat heeft McGregor vanochtend bekend gemaakt.

Het consortium waardeert het bedrijf tussen de 28 en 30 euro per aandeel, wat het gehele bedrijf waardeert op een bedrag tussen de 115 en 125 miljoen euro. De raad van commissarissen van McGregor heeft de potentiële bieders inmiddels inzage in de boeken gegeven. De koers van het aandeel McGregor steeg vanochtend in een reactie op de aankondiging met ruim 8 procent tot 29 euro.

De McGregor Fashion Group werd in 1993 opgericht door investeerder Victor Muller samen met de twee huidige directieleden Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Zij namen het merk McGregor over van de failliete mode-importeur Eurofashion. Sindsdien groeide het bedrijf uit tot een modehuis met 77 eigen winkels en 132 eigen afdelingen in warenhuizen en grote modewinkels.

Behalve McGregor behoort ook Gaastra tot de eigen merken. Voor het lopende boekjaar dat op 31 januari afloopt verwacht het bedrijf een winst te maken van 7,5 miljoen euro, op een omzet van 120 miljoen.

In welke onderlinge verhoudingen het huidige management en investeerder Boekhoorn het bedrijf willen overnemen is niet bekendgemaakt. Het bedrijf noch Boekhoorn was vanochtend bereikbaar voor een reactie.

Bestuursvoorzitter Schothorst en commercieel directeur Kolff hebben volgens het jaarverslag 2004/2005 een belang van tussen de 10 en 25 procent. Dat werd in april vorig jaar nog eens uitgebreid toen zij een pakket overnamen van oud-president-commissaris Muller.

Marcel Boekhoorn, in een aantal andere bedrijven een investeringspartner van Muller, werkt sinds 1994 als zelfstandig investeerder. Hij was onder meer betrokken bij de fusie en verkoop van de Bakker Bart Groep. In oktober verkocht hij telecombedrijf Telfort voor ongeveer een miljard euro aan KPN. Hij bezat ruim de helft van de aandelen. Tot zijn naaste medewerkers behoort oud-Ahold-topman Cees van der Hoeven.