Winter in Azië, van India tot Japan

Poor Bangladeshis sleep on a fog-covered street during a cold wave that swept across the capital Dhaka January 12, 2006. At least 55 people have been killed in northern Bangladesh in the past week, Dhaka newspapers and officials reported. REUTERS/Rafiqur Rahman Dhaka, 12 jan. Daklozen in de Bengaalse hoofdstad Dhaka proberen zich zo goed mogelijk te beschermen tegen de koude. Onder andere het noorden van India, Nepal en Bangladesh zijn in de greep van extreem winterweer, met snijdende wind vanuit de Himalaya. In Noordoost-India en Nepal zouden 265 mensen zijn bezweken. Vanuit Bangladesh, waar het nu iets minder koud is geworden, zijn deze week ten minste 50 doden gemeld. Ook elders heeft de winter toegeslagen. In de Chinese provincie Xinjiang werden grote gebieden van de buitenwereld afgesloten door hevige sneeuwval. Veel sneeuw viel ook in Japan, waar de afgelopen weken zeker 70 mensen omkwamen. (Foto Reuters REUTERS