Vogels in Turkije massaal geruimd

Turkish Agriculture Ministry employees collect a goose for culling in the village of Cebeci, about 10 kms (6 miles) outside Istanbul, Turkey, Wednesday, Jan. 11, 2006. Turkey raced to contain an outbreak of bird flu and reassure the world it had the potentially fatal illness under control, after preliminary tests showed at least 15 people, two of them children who have died, were infected with the deadly H5N1 strain. (AP Photo/Anja Niedringhaus) Cebeci, 12 jan. In het Turkse dorp Cebeci, ongeveer tien kilometer ten noorden van Istanbul, worden vogels geruimd uit vrees voor de vogelgriep. In Turkije heeft het virus zich de afgelopen weken snel verspreid. Vanmiddag maakte de Turkse minister van Volksgezondheid een geval van besmetting met het virus H5N1 bekend. Het gaat om een kind uit een gezin waarvan eerder twee kinderen zijn overleden. Het aantal gevallen van vogelgriep bij mensen is daarmee in Turkije gekomen op achttien. De landbouw- en voedselorganisatie van de Verenigde Naties heeft gisteren gewaarschuwd voor het „ernstige gevaar“. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er geen reden tot paniek. Associated Press