Televisie Overige Films

Mystery, Alaska (Jay Roach, 1999, Canada/VS). Mengsel van soap en ijshockeyfilm over klein stadje in Alaska. Veronica, 20.30-22.40u.

Zazie dans le métro (Louis Malle, 1960, Fr). Malle vond in het Nouvelle Vague-idioom (jump cuts, wervelende verhaalstructuur, cinefiele verwijzingen) de visuele equivalenten voor het grillige taalgebruik in de roman van Raymond Queneau. Negenjarig meisje uit de provincie (Catherine Démongeot) veroorzaakt anarchistische chaos in Parijs tijdens logeerpartij bij oom Philippe Noiret. TV5, 21.00-22.45u.

La petite voleuse (Claude Miller, 1988, Fr). Perfecte verfilming van door François Truffaut geschreven verhaal met Charlotte Gainsbourg als 16-jarig meisje dat volgens de normen niet wil deugen, maar dat volgens regisseur Miller de enige hoop biedt voor het met burgerlijke hypocrisie dichtgeslibde kleinsteedse Frankrijk. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.