Tekort Duitsland vierde keer op rij boven 3 procent

Frankfurt, 12 jan. De Duitse regering heeft voor de vierde keer op rij de Europese begrotingsregels overtreden. Het tekort bedroeg 3,5 procent, aldus het Duitse bureau voor statistiek vandaag. De Duitse economie groeide in 2005 met 0,9 procent. De groei is volgens het bureau vooral te danken aan de export. Die nam met 6,2 procent toe. De Duitse ondernemingen profiteerden daarbij van de opleving in de wereldeconomie. De consumentenbestedingen stagneerden vorig jaar en droegen niet bij aan de groei. De investeringen van Duitse bedrijven in kapitaalgoederen stegen 4 procent. Deze week werd de nieuwe regering onder leiding van Angela Merkel het eens over maatregelen die voor een verdere economische groei moeten zorgen. De regering trekt daar 25 miljard euro voor uit.