Stacey zegeviert weer in Dakar Rally

Bamako, 12 jan. Hans Stacey heeft voor de tweede dag op rij een etappe in de Dakar Rally gewonnen. De Brabantse trucker zegevierde in de elfde rit op Malinees gebied. Hij bleef de Braziliaan De Azevedo ruim zes minuten voor. Voor Stacey was het zijn derde dagzege in de Dakar Rally 2006. Klassementsleider Tsjagin eindigde op meer dan elf minuten als derde. In het algemeen klassement klom Stacey naar de tweede plaats. De achterstand van Stacey op Tsjagin lijkt met 3 uur, 19 minuten en 34 tellen onoverbrugbaar. Voor een deel van de truckers werd de elfde etappe geneutraliseerd. De vrachtwagen van de Duitser Leihener viel na 28 kilometer om en blokkeerde de doorgang voor de trucks erachter. Die moesten omkeren en via een alternatieve route naar Bamako zien te komen.