Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Hans Münstermann vertelt over zijn nieuwste roman De bekoring, waarin hij teruggaat naar eind jaren vijftig toen zijn moeder man en kinderen achterliet met het doel nooit meer terug te komen. Radio 1. 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer in het eerste uur een gesprek met Stephan Enter over het belang van details in het werk van Vladimir Nabokov. Verder in het tweede uur een bezoek aan de expositie Global Tour, Art, Travel & Beyond in W139 te Amsterdam en de documentaire Het kamermeisje van Jaap Eden. Daarin gaat het over het onwaarschijnlijke wereldrecord op de 5.000 meter van 8 minuten, 37 en 0,6 seconde van schaatser Jaap Eden in 1893. Een onbekend gebleven kamermeisje zou Jaap Eden tot zijn recordtijd hebben geïnspireerd. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Staatssecretaris van Financiën Joop Wijn vertelt over zijn komende reis met de top van het Nederlandse bedrijfsleven naar China. Zij gaan daar kijken of Nederland iets kan leren van de snel groeiende Chinese economie. BNR, 23.02-24.00u.