Kabinet gedraagt zich als verzameling bange hazen 2

Laat Nederland zich voor de zoveelste keer, al dan niet geholpen door morele en/of economische chantage, door Amerika dieper het moeras in lokken? Mag de beslissing van Nederland om troepen naar Afghanistan te sturen afhankelijk gesteld worden van de vraag of we vervolgens goede zaken kunnen doen?

Wat hebben we in Afghanistan te zoeken als de Afghaanse bevolking kennelijk niet op onze wederopbouw-hulp zit te wachten? Op welke Amerikaanse misdaden, waarvan wij als `bondgenoten` zelfs geen weet hebben, zullen de Nederlandse troepen in Afghanistan afgerekend worden? Wat is eigenlijk het einddoel van de VS? Hoe lang moeten we nog betalen voor de positie van De Hoop Scheffer?

Nu Paul Bremer zegt dat Nederland economisch getroffen zal worden als we geen nieuwe troepen naar Afghanistan sturen, nu moet het toch onderhand duidelijk zijn dat er geen zuivere motieven achter de Amerikaanse vraag zitten.

En hoe hebben Bot en/of Kamp het lef gehad toezeggingen te doen zonder dat daaronder een staatsrechtelijk juist besluit lag?

Stop met het militarisme. Misschien is het tijd voor Nederland om nog eens na te denken waarvoor we die Amerikaanse JSF's eigenlijk nodig hebben. Kunnen we die niet afzeggen?

    • D. Ariaen Lunteren