Internet Voorkeur

Kantoorsoftware. Office van Microsoft is niet de enige goede tekstverwerker. Het pakket OpenOffice heeft dezelde functionaliteit als MS Office en is bovendien gratis. OpenOffice is een zogeheten open source-programma. Dat betekent dat de programmeercode van het programma openbaar is. Iedere programmeur kan als vrijwilliger het pakket verbeteren of nieuwe toepassingen maken. OpenOffice is te downloaden in verschillende talen, waaronder Engels, Nederlands, Ivriet, Japans en Afrikaans. Aan de Nederlandse versie van OpenOffice hebben tien vrijwilligers gewerkt. Het programma is geschikt voor Windows, MacOS, Unix, Linux en Solaris. Het pakket bestaat uit een tekstverwerker, een presentatieprogramma, een spreadsheetprogramma, een tekenprogramma en een databaseprogramma. De programma's en documenten zijn compatibel met Office van Microsoft. Sinds kort is er een “ draagbare' versie van OpenOffice. Die draagbare versie, Portable OpenOffice.org 2.0.1 geheten, past op bijvoorbeeld een iPod, een draagbare harde schijf of een USB-geheugenstick. Portable OpenOffice is 144 megabyte groot. Als de iPod, draagbare harde schijf of USB-geheugenstick met Portable OpenOffice op een vreemde computer wordt aangesloten, kan de gebruiker zijn eigen versie van OpenOffice gebruiken. www.openoffice.org en www.portableapps.com