Guernsey

Een film maken die hetzelfde karakter heeft als de hoofdpersoon is wat Nanouk Leopold heeft gedaan met haar tweede film Guernsey. Zelden was in een Nederlandse film vorm even belangrijk als inhoud. Leopold laat in Guernsey een vrouw haar leven observeren. Zoals Monica Vitti eenzaam door Milaan dwaalde, loopt Maria Kraakman door de Vinex-wijk.De film won dit jaar twee Gouden Kalveren, één voor de regie en één voor de hoofdrol van Maria Kraakman.

scene uit de film "Guernsey" met Johanna ter Steege FOTO: 1morefilm. Een film maken die hetzelfde karakter heeft als de hoofdpersoon is wat Nanouk Leopold heeft gedaan met haar tweede film Guernsey. Zelden was in een Nederlandse film vorm even belangrijk als inhoud. Leopold laat in Guernsey een vrouw haar leven observeren. Zoals Monica Vitti eenzaam door Milaan dwaalde, loopt Maria Kraakman door de Vinex-wijk.De film won dit jaar twee Gouden Kalveren, één voor de regie en één voor de hoofdrol van Maria Kraakman. Regie: Nanouk Leopold. Met: Maria Kraakman, Fedja van Huêt, Hans Croiset. In 10 bioscopen. 1morefilm

Regie: Nanouk Leopold. Met: Maria Kraakman, Fedja van Huêt, Hans Croiset. In 10 bioscopen.